Woningstoffering

Gietvloeren

Van industrieel tot designervloer, de gietvloer heeft het allemaal. Onze gietvloeren combineren moeiteloos stijl met functionaliteit en door het vloeibare materiaal kun je een vloer gieten die bij jouw woonstijl past. Eenmaal uitgehard zijn deze vloeren oersterk, ideaal voor vloerverwarming en bovendien naadloos. Dit biedt een strak design, een lange levensduur en makkelijk te onderhouden wat ze ideaal maakt voor in woningen.

Ga direct door naar:

Lange
levensduur

Gietvloeren
Gietvloeren

Duurzame optie

Ontdek de Liquid Lino Gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, elk met unieke eigenschappen en toepassingen. Traditionele gietvloeren zijn misschien niet zo duurzaam als parketvloeren of linoleum vloeren, maar we hebben een geweldig alternatief: Liquid Lino vloeren! Deze duurzame vloer is gemaakt van natuurlijke materialen zoals kurk en lijnolie, perfect voor wie milieubewustheid en stijl in huis wilt combineren.

Smeervloer of Gietvloer

Als we het hebben over gietvloeren mogen we de smeervloeren niet vergeten! Deze troffelvloeren en terrazzo vloeren zijn in opkomst en van oorsprong industriële vloeren. We zien ze steeds vaker terug in moderne woningen door de voordelige eigenschappen die het biedt. En ze zijn daarnaast ook nog eens heel erg mooi!

 

Zoek jij iets unieks en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op en laat je verrassen!

Troffelvloeren

Een sterke en robuuste vloer met gekleurde kwartskorrels.

Terrazzovloer

Een elegante vloer met marmerkorrels.

Onze collectie

Soorten gietvloeren

PU gietvloeren

Cement­gebonden gietvloeren

Epoxy gietvloeren

Liquid Lino gietvloeren

Microcement vloeren

Andere soorten

Gietvloer laten leggen? Wij gaan je helpen

Een gietvloer of smeervloer wordt door onze professionals geïnstalleerd en afgewerkt bij jou thuis. Benieuwd naar onze werkwijze? Zo gaan we te werk.

Stap 1
Voorbereiden en primerlagen aanbrengen

De ondervloer wordt hersteld en geëgaliseerd. Vervolgens worden de primerlagen aangebracht. Dit zijn meerdere lagen die zorgen voor een optimale hechting van de gietvloer en beschermt tegen vocht en schadelijke invloeden.
1

Stap 2
Egaliseren en primerlagen aanbrengen

De ondervloer wordt eerst hersteld en geëgaliseerd om een vlak en stevig oppervlak te creëren. Daarna worden meerdere primerlagen aangebracht. Deze primerlagen zorgen voor een optimale hechting van de gietvloer en bieden bescherming tegen vocht en andere schadelijke invloeden.
2

Stap 3
Gieten en aflakken

Zijn de primerlagen uitgehard? Dan gaan we de vloer gieten. Indien gewenst kunnen we een holle plint plaatsen zodat de vloer vloeistofdicht blijft. We beschermen de gietvloer door deze af te lakken met een glanzend of mat resultaat en de levensduur te verlengen.
3

Nu is duidelijk hoe we de gietvloer installeren. Interesse in hoe wij met onze klanten samenwerken? Bekijk onze werkwijze hier.

Gietvloer badkamer

Een gietvloer is uniek omdat het in één stuk gegoten wordt. Dit maakt de vloer onderhoudsvriendelijk en perfect voor de badkamer. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over vochtproblemen, schimmel of vuil in randjes. Wil je je badkamer nog comfortabeler maken? Combineer de gietvloer dan met vloerverwarming en een mooi carpet! Zo creëer jij een droombadkamer.

Gietvloer in woonkamer

Een gietvloer is de perfecte basis voor jouw woonkamer. Het is een tijdloze vloer die praktisch is en bij elke woonstijl past! Ideaal voor jou of voor het hele gezin, met of zonder huisdieren. 

 

Denk je dat een gietvloer te strak is? Geen zorgen! Met bijvoorbeeld een PU gietvloer kun je kleuren combineren en prachtige effecten creëren. Zo krijgt jouw vloer net dat beetje extra charme waar je naar op zoek bent. Zo creëer jij de sfeer in de woonkamer die je wilt hebben.

Wil je de gietvloer gaan combineren? Goed idee en wij geven je alvast 3 tips:

Heb jij een vraag? Wij geven het antwoord.

We hebben alvast de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag niet in onze top 5? Dan ben je slechts één bericht of telefoontje verwijderd van het antwoord.

Dit hangt af van de grootte van de ruimte. We komen een aantal dagen terug omdat tijdens het proces de vloer meerdere keren moet drogen en uitharden.

Eenvoudig met een stofzuiger en dweil. We adviseren om geen agressieve chemicaliën te gebruiken om beschadiging te voorkomen. Het is ook goed om viltjes te gebruiken onder meubilair, zo voorkom je krassen.

We kunnen de vloer afwerken met een holplint. Zo blijft de vloer vloeibaar en is makkelijk in onderhoud omdat er geen naden zijn.

Zeker! Gietvloeren gaan goed samen met vloerverwarming. De vloer heeft een goede warmtegeleiding en verspreidt de warmte. Dit maakt het een gewilde combinatie.

Gietvloeren zijn naadloos waarbij vloeibaar materiaal over de ondervloer wordt gegoten. Dit maakt het ook een perfecte keuze om in badkamers en keukens te installeren. Omdat deze vloer naadloos is, is het extreem goed bestand tegen vocht en is er geen kans op vochtproblemen.

Nog niet langsgeweest in onze showroom?

Op zoek naar de perfecte vloer in jouw woning? Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend advies en zie onze collectie live! Wij helpen je graag.

Gietvloer onderhoud

De gietvloer is heel eenvoudig in onderhoud. Waarom? Omdat het een naadloze vloer is met een strak oppervlak en door de holle plinten maak je hoekjes ook snel schoon. Wil je precies weten hoe je een gietvloer schoonmaakt?  We leggen het je graag uit:

Onze tevreden klanten

Laat je inspireren

Andere vloeren ontdekken

Welkom bij Gooiland Woningstoffering.

Je bevindt je op onze particuliere website.
Liever ons zakelijke aanbod bekijken?