Woningstoffering

Tapijt

Tapijt geeft een luxe en aangenaam gevoel. Het is zacht, sfeervol en door alle dessins een decoratief item binnen woningstoffering. Tapijt is in vergelijking met bijvoorbeeld harde vloeren als PVC stroef, wat het een veilige optie maakt. Daarnaast kan het goed warmte vasthouden waardoor je energie bespaart en het comfortabel is om op te lopen, zelfs met blote voeten. Met tapijt bedoelen wij ook wel kamerbreed tapijt, dit wordt gelegd van muur tot muur. Alle tapijt stoffen zijn ook verkrijgbaar in vloerkleden, verkrijgbaar in hoogpolige en laagpolige varianten en een breed scala aan kleuren en materialen. Kijk je mee?

Ga direct door naar:

Ultiem
comfort

Tapijt
Tapijt

Ontdek het beste tapijt

Tapijtvloeren, ook wel kamerbreed tapijt genoemd, blijft nog steeds een zeer populaire keuze in woningen. Waarom? Het combineert een breed scala aan dessins, patronen, materialen en kleurstellingen. Daarnaast is het ook goed te combineren met harde vloeren! 

 

Ook het comfort in jouw woning telt mee! Het is zacht, comfortabel, warm en geeft een luxe sfeer. Weet je nog niet zeker en zoek je een deskundig advies? Dan gaan wij jou helpen. Bekijk hieronder de voordelen of neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken in onze showroom.

Voor elke woonstijl

Soorten tapijt

Bekijk onze brede collectie tapijt stoffen. Al deze stoffen zijn verkrijgbaar in combinatie met verschillende dessins. 

Sisal tapijt

Wol tapijt

Hoogpolig tapijt

Laagpolig tapijt

Andere soorten

Duurzaam tapijt

Een duurzame vloer in de woning is steeds meer regel dan uitzondering en wij werken hier met trots aan mee. Enkele van onze toonaangevende partners maken samen met ons grote stappen op het gebied van duurzame vloeren, duurzaam tapijt en duurzame vloerkleden. Neem bijvoorbeeld Opnieuwvloeren en Studio Wae. Normaliter zeer populair voor projecten maar ook beschikbaar voor unieke vloeroplossingen in de woning. 

 

Ook het gebruik van duurzame materialen maakt een opmars. Zo wordt ons tapijt veelal gemaakt van Eco nieuwgaren, afkomstig van gerecycled tapijt, visnetten en textielresten.

Tapijt laten leggen? Wij gaan je helpen!

Heb je het perfecte tapijt en dessin gekozen voor jouw woonstijl? Dan gaan wij voor jou aan de slag. Zo gaan we te werk.

Een goede start
Een banenplan

We starten met een banenplan. Door de ruimte tot in detail in te meten kunnen we het tapijt efficiënt plaatsen. Zo minimaliseren we het snijafval.
1

Een vlakke basis
De ondervloer voorbereiden

De ondervloer (bijvoorbeeld het beton) wordt schoongemaakt en plaatselijk gerepareerd. Als er grotere schades zichtbaar zijn, kunnen we in overleg met jou de vloer egaliseren zodat de vloer perfect gelegd kan worden.
2

Onze vakmensen
Het tapijt plaatsen en afwerken

De vloer wordt ingelijmd en onze vakmensen gaan het tapijt met precisie leggen. Indien gewenst kunnen we de vloer afwerken met aansluitende plinten. Het resultaat is prachtig.
3

Heb jij een vraag? Wij geven het antwoord.

We hebben alvast de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag niet in onze top 5? Dan ben je slechts één bericht of telefoontje verwijderd van het antwoord.

Tapijt in woningen is vaak kamerbreed terwijl een vloerkleed een functioneel en decoratief item is als aanvulling op tapijt of een andere vloer. Bij projectstoffering gebruiken we vaker tapijttegels.

Tapijt heeft het imago dat het niet goed is voor mensen met allergie. Het tegendeel is waar. Tapijt houdt stof juist goed vast, in tegendeel tot harde vloeren waarbij stof sneller gaat dwalen. Het is wel goed om het regelmatig  schoon te maken om ophoping van stof te voorkomen.

De ruimte speelt een grote rol als je een tapijt kies. Zo wordt een slaapkamer vaak minder intensief gebruikt en is een Bouclé een mooie keuze. Maar heb je jonge kinderen kun je sneller gaan voor een laagpolig tapijt, wat eenvoudiger is in onderhoud. Wij hebben een breed scala aan tapijt stoffen en dessins. Zo is er altijd een goede keuze voor jou.

Tapijt kan duurzaam! Zoals bekend is zijn onze sisal tapijten van natuurlijke materialen maar tapijt is tegenwoordig volledig circulair. Zo werken wij samen met opnieuwvloeren en Studio Wae.

Dit kan zeker. Tapijt combineert in veel gevallen goed met vloerverwarming. Kies wel een laagpolig tapijt omdat dit de warmte goed doorlaat. Bij een hoogpolig tapijt zal de werking minder efficiënt zijn en de beleving minder goed. Hoogpolige tapijten zijn van nature al “warmer”.

Nog niet langsgeweest in onze showroom?

Op zoek naar de perfecte vloer in jouw woning? Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend advies en zie onze collectie live! Wij helpen je graag.

Onze tevreden klanten

Laat je inspireren

Andere vloeren ontdekken

Welkom bij Gooiland Woningstoffering.

Je bevindt je op onze particuliere website.
Liever ons zakelijke aanbod bekijken?